Boze Jongens Anthony Burgess

ISBN: 9789029508322

Published:

Paperback

176 pages


Description

Boze Jongens  by  Anthony Burgess

Boze Jongens by Anthony Burgess
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 176 pages | ISBN: 9789029508322 | 4.75 Mb

A Clockwork Orange is door de verfilming van Stanley Kubrick over de hele wereld befaamd geworden. Op grond van de zogenaamde geweldstimulerende aspecten van deze film zijn boek én film in diverse landen verboden of enige tijd door de censuurMoreA Clockwork Orange is door de verfilming van Stanley Kubrick over de hele wereld befaamd geworden. Op grond van de zogenaamde geweldstimulerende aspecten van deze film zijn boek én film in diverse landen verboden of enige tijd door de censuur tegengehouden.

In een interview in in NRC/Handelsblad reageerde Burgess zelf: Ik imiteerde alleen maar het geweld dat ik in Londen op straat om me heen zag. Het boek heeft sterk autobiografische kanten. Ik moest weer leren liefhebben en dat deed ik door het allemaal op papier te zetten. Ik verafschuw geweld, er komt erg weinig geweld voor in mijn andere boeken.

A Clockwork Orange speelt in de nabije toekomst, in het Londen van de jaren tachtig. De stad wordt geterroriseerd door jeugdbendes. Overvallen, verkrachtingen, inbraken zijn aan de orde van de dag. Leider van de in witte pierrotpakken gehulde Droogbende is de vijftienjarige Alex. Alex verhaalt de gebeurtenissen in een eigen jargon, een mengsel van Russisch, Shakespeareaans, bijbelse taal en kindergebrabbel.

Ontspanning na zijn geweldexplosies zoekt Alex bij muziek van Beethoven, die hij liefkozend Ludwig Van noemt. Als Alex, na zijn arrestatie en vrijlating, in wanhoop een poging tot zelfmoord doet, wordt hij uitgespeeld als een troef in politieke tegenstellingen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Boze Jongens":


tryglaw.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us